W przemyśle spożywczym obowiązują wyjątkowo wysokie standardy higieny i możliwości monitorowania ich w zakładach produkcyjnych i innych budynkach. Ponadto obowiązkowe są ścisłe kontrole emisji do powietrza i wody. Rentowność naszych klientów w dużym stopniu zależy od skutecznej optymalizacji zużycia energii i wydajnego przepływu produkcji. W Norconsult wykorzystujemy naszą różnorodną wiedzę, aby projektować energooszczędne i przyjazne dla środowiska rozwiązania o niskim śladzie węglowym i korzystnym zużyciu energii.
Jesteśmy biegli w obsłudze wszystkich faz projektu, od wstępnego etapu projektowania do realizacji. Ponadto oferujemy kompleksowe wsparcie w fazie operacyjnej, które obejmuje wsparcie produkcji, zakup sprzętu i ocenę stanu. Współpraca z Norconsult zapewnia naszym klientom zespół doświadczonych inżynierów i architektów, którzy zajmują się wszystkimi obszarami i fazami projektów rozwojowych lub modernizacyjnych.
Nasi specjaliści posiadają rozległe doświadczenie i wiedzę w zakresie urządzeń technologicznych, narzędzi wspierających procesy, zaopatrzenia i zatwierdzania, a także kwalifikowania wyposażenia i systemów. Często działamy jako partnerzy i doradcy podczas działań operacyjnych i na wczesnych etapach projektów.
Hege Iversen
Head of International Energy – Dyrektor Działu Energii Międzynarodowej / Proxy
Ewa Kochana
Deputy Managing Director – Zastępca Dyrektora Zarządzającego
Grzegorz Woźniak
Department Manager – Kierownik Działu